2009/02/15

Būti laimingas gali išmokti kiekvienas


* Pasinerti į tėkmę - tai visiškai atsiduoti savo veiklai, pamiršus viską aplink.Tokia būsena užvaldo žaidžiančius vaikus.
* Dažnai susiduriame su krūva darbų ar sunkia klūtimi.Priimdamas iššūkį žmogus tampa laimingesnis, nei vengdamas jo.
* Nežinia, ar verta laukti didelės laimės.Verčiau čia ir dabar mėgautis paprastais džiaugsmais.
* Būti saikingu optimistu nepaprastai sveika,taip galime apsisaugoti net nuo ligų :) Tai atskleista net mokslininkų.
5.Smagu padaryti ką nors gera sau.Tik pats save geriausiai pažįsti.Praleisti dieną prie jūros, išsimaudyti šiltoje vonioje, gerą pusdienį nesitraukti nuo knygos...Pamąstykite, kokia veikla teikia Jums džiaugsmą, ir sąmoningai atsiduokite jai.
* Laimės niekas ant lėkštutės neatneš.Nesitikėk, kad kasnors kitas padarys tave laiminga.Privalai pati tuo pasirūpinti!
* Ieškok naujų iššūkių: vietoj poilsinės kelionės keliauk per dykumą, išmok naują kalbą,tobulėk savo profesijos srityje,užsiimk rankdarbiais, kurių dar neišbandei...Kas ugdo savo gebėjimus, jaučiasi virtesnis, savarankiškesnis ir labiau pasitiki savimi.
* Jei kas nors puikiai pavyko, mėgaukis ir didžiuokis tuo.Save pagirti visai ne gėda.
* Kartais smagu pasirausti po senus prisiminimus.peržiūrėk senas nuotraukas, paklausyk ano meto muzikos, peržiūrėk suvenyrus.Tai ypač padeda nykiomis dienomis.Juk šviesūs prisiminimai visuomet suteikia jėgų.
* Gyvenimas kartais atrodo it nuolatinis kopimas į kalną ir leidimasis žemyn.Tačiau krizės taip pat naudingos.Įveikęs jas žmogus ima labiau pasitikėti savimi, jį ne taip lengva išmušti iš vėžių.
* Nebūtina 3 valandas plūktis sporto salėje.Tačiau judėjimas iš tiesų teikia džiaugsmą.Jau po pusvalandžio kūne atsiranda endorfinų - laimės hormonų.Sportuojant lengviau susidoroti su stresu.Užtenka du tris kartus per savaitę mažumėlę pajudėti.Pavyzdžiui: pašokti, pabėgioti, pasivaikščioti, pasivažinėti riedučiais, dviračiu...
* Šveisti vonią ar tvarkyti kambarius nėra pats smagiausias užsiėmimas.Tačiau net ir kasdieniuose darbuose svarbu ne vien "ką", bet ir "kaip" daryti.Namų ruošą galima atlikti grakščiai ir vikriai.Mane uždega garsi muzika.Tvarkausi tik tada, kai noriu, o ne tada, kai reikia.Tegu "širdis, valia ir dvasia kalba vienu balsu".
* Tas, kas be paliovos lygina save su kitais ir pavydi jiems(mielų vaikučių,praštmanaus namo, puikaus darbo...)dažnai jaučiasi nepatenkintas.Kur kas smagiau daryti tai,ką mėgsti.Nešnairuok į kitus ir nesirūpink, ką jie pamanys.
Ramiai apmąstyk tave ar artimą ištikusią nelaimę.Tuomet galėsi įvertinti tai, ką turi.
* Kas trukdo kasdienybę paversti mažyte švente, atrasti joje džiaugsmo kibirkštėlę?Sekmadienį pradėkite gardžiais pusryčiais su šampanu, nustebinkite draugą mielu rankdarbiu, padovanokite sau mažą dovanėlę...
* Gal reikėtų patinginiauti?Ir taip,ir ne.Žmogus, kuris laisvalaikiu fotografuoja, groja, tapo, siuva, siuvinėja, skaito, laimingesnis už tą, kuris tik spokso televizorių.Tačiau kiekvienam reikia atokvėpio.Tad ir saikingas tinginiavimas teikia džiaugsmo.
* Ar prisimeni paskutinę kelionę i kalnus, atostogas prie jūros, ilgą pasivaikščiojimą gamtoje?Smagu jausti gaivų vėją, gėrėtis gražiais vaizdais.
* Ramiai ieškok laimės.Juk laimė ateina tik aplinkeliais.Kartais net tada, kai jos visai nesitiki.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą