2009/11/23

Gruodis


Atveriu duris, ir kerinti tolimųjų kraštų viešnia įsmunka vidun. Su kupinomis rieškučiomis dovanų.Jos dovanos - tai būsimų valandų ir įžvalgių akimirkų malonė; rytai ir vakarai, kuriuos pasitiksiu; pavasariai ir vasaros, kuriuos sveikinsiu kartu su rudenimis ir žiemomis.Šias dovanas, matyt, ji raškė tiesiai nuo dangaus.

Abbie Graham



Gruodžio dovanos - papročiai, apeigos, šventės, pašventinimai - atkeliauja suvyniotos, tik ne į perrištą kaspinais popierių, o į prisiminimus.Tai stebuklų mėnuo. Aliejus degė septynetą dienų, tvarte gimė Karaliaus sūnus, nesuvokiamu būdu sugrįš šviesa ilgiausią bei tamsiausią metų naktį. Meilę visuomet lydi stebuklai. O kur stebuklai, ten visada didžiulis džiaugsmas.Dėkinga širdimi į pasitenkinimo audinį įauskime šeštąjį auksinį paprastos pilnatvės principą - džiaugsmą.Pagaliau apglėbsime savąjį stebuklą ir visiems laikams pakeisime požiūrį į save.Į savo buitį: Svajones, Likimą, Dienas, anksčiau vadintas paprastomis, dabar vadinsime šventomis.



Džiugūs ir paprasti gruodžio darbai

* Kruopščiai išpuošk namus. Lai papuošalai visuose namuose skleidžia šventišką džiugesį.Visžaliai augalai, gražios žydinčios gėlės vazonuose, žvakės, mažytės švieselės ir papuošalai iš natūralių medžiagų.Negailėdama pastangų grožiui namuose sukurti, tu ruoši šventės sceną, žiemos saulėgrįžos, Kalėdų nuotaiką.



* Skanus maistas - visų žiemos švenčių dovana.Mėgaukis bulviniais patiekalais, kalėdiniais pudingais, plaktu kiaušiniu su cukrumi.



* Surenk klasikinių kalėdinių filmų festivalį namuose.

* Išpildyk svetimo vaiko švenčių svajones.



* Surask savąją žvaigždę.Sek jos šviesą.



* Perskaityk karščiausių troškimų sąrašą, kurį sudarei sausio 1 d. Nenusimink, jei kurių neįgyvendinai.Svarbu jų siekti.Sudaryk naują sąrašą.Į jį iš pernykščio perkelk viską, kas dar tau atrodo svarbu ir reikšminga.

* Prieš pasveikindamos Naujuosius metus, turime atsukti nugarą Senųjų metų nebaigtiems darbams - klaidoms, apgailestavimams, trūkumams ir nusivylimams.Daroma šitaip: ant mažų popieriaus lapelų surašoma viskas, ką norėtumei pamiršti, o tie lapeliai sudedami į nedidelę kartoninę dėžutę.Paskui iškilmingai susuk dėžutę į juodą ar labai tamsų popierių ir užantspauduok gailesčiu bei amžina nesėkme.Ištarusi "gero kelio", sviesk dėželę į židinį, kur tavoji praeitis sudegs. Jei neturi židinio, blogus praeities prisiminimus sumesk į šiukšliadėžę - ten jų vieta. Pasilaikyk tik gerus prisiminimus.



* Atšaldyk šampaną.Pagerbk senuosius metus pakeldama atsisveikinimo taurę ir pakviesk į vidų Naujuosius. Sukalbėk padėką.Švęsk nueitą netrumpą kelią, visas įgytas žinias ir šauniąją moterį, kokia iš tikrųjų esi!

Sarah Ban Breathnack "Paprasta pilnatvė"

1 komentaras:

  1. Labutis, labai gržūs ir teisingi žodžiai:)
    kuriuos reiktų užsirašyti didelėmis raidėmis, pasikabinti prieš akis ir kurti šventę:)
    sekmės
    N

    AtsakytiPanaikinti