2010/11/29

Kūčiukai : dublis # 1



Įsivėliau ir aš į Kalėdų laukimo karštinę. Gaminu dovanas, po truputį puošiu namus.Ir kokios gi Kūčios be kūčiukų. Šįmet kepsiu juos pati. Teisingiau jau pabandžiau. Kepsiu dar, bet receptą teks tobulinti, nes ne itin patiko manąjam skoniui.Na tokie jau labai "biedni".Žinau žinau, kūčiukai ir turi būti tokie. Šiuos kepiau pagal receptą, rastą žurnale "Virtuvė".Traškūs, bet be skonio.Man norisi, kad tirptų burnoje.Tokie, kaip kepdavo mano promočiutė. Deja...deja, jos jau nebėra, recepto irgi nieks nežino.Teks atrasti pačiai. Taigi, dublis nr.1



Reikės :
500g.miltų
180-200ml.vandens
1 šaukštas aguonų
10g.šviežių mielių
1 šaukštas cukraus
druskos
2 šaukštai aliejaus

Mieles ištrinti su cukrumi.Vandenį pašildyti, suberti pusę persijotų miltų
ir su cukrumi ištrintas mieles.Viską gerai išplakti,paviršių pabarstyti miltais ir pastatyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberti lkusius miltus, aguonas, supilti aliejų, įberti druskos ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų.Tešlą uždengti ir palikti, kad pakiltų.Iš tešlos iškočioti piršto storio volelius, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į miltais pabarstytą skardą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagels.

Iš šio kiekio man gavosi lygiai 2 skardos.









Gražaus laukimo!

5 komentarai:

  1. beautiful decoration and photos!!!
    Kisses and regards.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thankyou so much, Zondra. I'm preparing for Christmas and making our traditional food :) If you're interesting - more about it here http://en.wikipedia.org/wiki/Kūčiukai

    With Love

    AtsakytiPanaikinti
  3. tu saunuole, as tai tingeciau terliotis, kol savo skoni atrasciau. Davaj padarom taip, tu atrandi pati paciausia kuciuku recepta, as tau staigmenele? Kaip tau Kaledinis pasiulymas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Knopkiniuk, pasirašau ;) Bet skonis toks individualus reikalas, vieniem traškūs patinka, kitiem minkšti. Manieji traškūs gavosi, bet va, palaikiau maišelyje, šiandien ragavau- minkšti jau.Man tokie guminiai patinka :) jaučiu tie tobulieji, jei tokius atrasiu, bus "griekiniai" kūčiukai( su neleistinais produktais).

    AtsakytiPanaikinti
  5. :) tu rasko,tai ko tau reikia, mes neisrankus, be to, tai bus tik receptas, garantuoju gausis mums kitaip :) nebent savus siusi mums :)))))
    p.s tai lauksim tavo atradimu su paciais paciausiais :) ir rasyk garsiai, mes tada begsim siiusti tau siurprizo :)

    AtsakytiPanaikinti