2010/12/09

Kūčiukai : dublis # 2






Reikės:

apie 800g. miltų,
1 stiklinės cukraus,
80- 100g. sviesto,
3 v.š. aguonų,
30g. mielių,
500ml. pieno
žiupsnis cinamono ir vanilės
žiupsnelis druskos

Mieles išmaišyti su šaukštu cukraus ir palaukti, kol išskys.Pašildyti pieną (maždaug 36laipsniai),į jį įpilti ištirpintą sviestą, sudėti cukrų, druską, mieles, aguonas, cinamoną ir vanilę.Viską išsukti iki vientisos masės. Persijotus miltus suberti į masę ir minkyti tešlą.Palikti šiltai, kad pakiltų.Vėl paminkyti, dar kartą pakildinti. Tada po gabalėlį tešlos volioti tarp rankų ir supjaustyti mažais gabalėliais. Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 10 min, kol gražiai apskrus.

Skanaus :) Man labai patiko.Jei mėgstat saldžiai, cukraus galima daugiau dėti( tą aš ir dariau).
"Sugriekinti" kūčiukai, bet skanūs užtat.

8 komentarai:

  1. Daivuke, tai cia jau tie patys paciausi :))) kuciuku dublis #3 nebebus :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Panašu, kad nebus, nes jau tiesa pasakius atsibodo, kepu, kepu, kepu.Užima laiko nemažai, nes ir taip yra ką veikti prieš Kalėdas.Bet tikrai labai labai skanūs gavosi.Ką jau čia beprikursi su tais kūčiukais, bet cinamonas tikrai davė "cinkelio".

    AtsakytiPanaikinti
  3. tai duok dabar greitai adresa, siusim priza uz triusa :) iki Kuciuku ir bandysim kepti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Duok ir savo adresą, kad galėčiau pavaišinti tais traškiukais :) Kalniečių 193, Kaunas, Daiva būsiu :))))
    Nežinau, gal pati kaunietė, tai galim ir susitikti, apsimainysim gėriais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Lauki? Lauk, jau pakeliui :)
    Deje, as ne is Kauno, teks paciai keptis :( :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Iskepem, su mielem kaip visada nesutarimas. Bet skanus.Gavau tu tikruju, tai galiu palyginti :)
    Geru svenciu!

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kas negerai su mielėm? Aš kepiau dar syki, visiem labai patinka, jau baigiam sulapnoti. Aišku, darbo daug reikia įdėti, vienu metu jau keikiau save, galvojau lengviau būtų nusipirkt, bet...skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. as kadangi nezinojau kame jas reikia tirpinti... o ir turejau tik sausu- nu tai kazka primaklinau ne taip. Kad skanus tai tikrai, ir patinka kad nekieti, nes as juos i piena nededu, prie kavos kramsnoju :)

    AtsakytiPanaikinti