2010/07/18

Bazilikų pesto



Mano šiltnamyje šiemet bazilikai auga kaip pašėlę. Lapai delno dydžio. Žiauriai mėgstu šį prieskonį, bet keisčiausia, kad niekad nebuvau darius pesto. Tai galų gale pabandžiau. Esu ragavus pirktinio, bet kažkaip nelabai man, vis indelį pradėdavau ir likdavo nenaudojamas šaldytuve, kol apsitraukdavo pelėsiu ir keliaudavo į šiukšlių dėžę. Tai va, gaminau pati. NEREALU!!! Taip skanu, kad džiūgavau kaip vaikas. receptą radau internete. Lapelius sutryniau su trintuve, įspaudžiau porą česnako galvučių, druskos, alyvuogių aliejaus ir parmezano sūrio smulkiai trinto.dar reikėtų kedro riešutų, bet jų neturėjau. Ir tryniau tryniau viską. O jau kvapas...Jėgelė. Paskui visą padažą ant makaronų, dar tuno užmečiau, nu patiekalas pasaka...




3 komentarai: