2009/02/15

Blyneliai su lašiša ir varške

Šįkart šovė man į galvą mintis pasidaryti užkanduką.Vieno kąsnio.Puikiausiai tinka netikėtiems svečiams užsukus, prie alaus ar vyno.Beje, labai sotu.Na, netikėtiems svečiams užsukus, apsisuksite greitai, jei namuose turėsite jau iškeptų lietinių blynų.Tiesiog paaukokite laisvą valandėlę, prisikepkite paprasčiausių blynų per visą keptuvę.Aš tiesiog pilu porą stiklinių vandens, stiklinę pieno, įmušu kiaušinį, druskytės ir plakant mikseriu beriu miltus, kol gaunasi skystos grietinės konsistencijos masė.Į pačią tešlą šliūkštelnu aliejaus ir į keptuvę jau nebepilu.

Taigi, kokį pusvalanduką reikia pastovėti prie viryklės, kol išsikepi kalną blynų.Paskui juos galima susukti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve.Keletą dienų jiems tikrai nieko neatsitiks.
Na, o dabar konkrečiau apie šio pavakario užkandėlę.Kaip minėjau, prisikepiau blynų.Į dubenėlį sumečiau varškės pakelį, porą šaukštų grietinės(jei norite mažiau kalorijų, galite dėti natūralų jogurtą ar kefyrą), pabarsčiau druskytės, pipiriuko, žuvies prieskonių, žolelių, smulkiai įpjausčiau poro, krapų(pagal skonį galima bet ką, kas tik patinka).Viską gerai išsukau.Gavosi tiršta masė.Imiau blyną, kupiną šaukštą varškės masės, tolygiai ištepiau, dėjau riekelę sūdytos lašišos ir susukau į roletą.Prisidarius daugiau tokių įdarytų blynelių, trumpam lengvai spustelėjau uždėjus ant jų medinę pjaustymo lentelę.Tada kiekvieną blynelį truputį įstrižai pjausčiau aštriu peiliu, maždaug 2 cm pločio riekelėmis.Ant viršaus uždėjau riekelę agurko ir persmeigiau smeigtuku.Neturėjau namuose, bet tinka papuošti krapų, petražolių šakelėmis.Na, jau čia skonio ir fantazijos reikalas.


Man labai skanu.Jei sugalvosit pasigaminti, skanaus ir Jums ! Su meile -

2 komentarai: